top of page

 

"Hoe kunnen we de kwaliteiten-mix in het team maximaal benutten en elkaar toch aanspreken op onze zwakkere of irriterende kanten?"

 

Het topteam: een mix van kwaliteiten
 

Ook dit is  een ervaringsgerichte tweedaagse. Ik behoud hem voor voor teams die al goed samenwerken, en die willen verdiepen. Voor kleinere teams volstaat mogelijk anderhalve dag. Mijn aanpak is geïnspireerd op een werkvorm van Itip Ontwikkeling en Advies.

We onderzoeken samen welke kwaliteiten in uw team vertegenwoordigd zijn. We baseren ons op de eeuwenoude Chinese acht elementen: hemel-aarde, vuur-water, donder-wind en berg-meer. Deze elementen en de assen die zij vertegenwoordigen zijn universeel en daarom nog steeds actueel. Het gaat respectievelijk om kwaliteiten en kenmerken zoals

  • visie en inspiratie / uitvoeren en zorgen,

  • enthousiasme en motivatie / gevoel en intuïtie,

  • initiatief en vernieuwing / geleidelijkheid en diplomatie,

  • rust en reflectie.

 

Waar pendelt u zelf, uw team en uw organisatie op deze assen? Waar wordt de kwaliteit te veel of te weinig ingezet? En als er in deze elementen bij uzelf, uw team of uw organisatie echt onbalans is, wat zou er er dan nog zijn om die balans te herstellen? Deze vragen worden heel concreet beantwoord, en de dagen eindigen met praktische afspraken en engagementen door de deelnemers.

bottom of page