top of page

Opvolging / Overdracht

 

“Wij willen tijdig de opvolging van onze algemeen directeur voorbereiden, voor hij over drie jaar met pensioen gaat.”

 

"Ik wil mijn eigen opvolging voorbereiden. Maar ik vrees spanning tussen verschillende kandidaten in mijn directieteam."

 

"Ik wil mijn bedrijf overlaten aan de volgende generatie. Hoe doe ik dat zonder geruzie of spanningen?"

 

 

Wat wij voor u doen
 

Opdrachtgever is hier even vaak de Raad van Bestuur als de algemeen directeur zelf. We hebben ervaring met opvolgingsvraagstukken in gewone organisaties, familiebedrijven en professional services firms.

Ook hier werken we op maat van de vraag, en tegelijk inhoudelijk en relationeel. We stellen eerst vast voor welke issues de onderneming de komende vijf jaar staat. Hier leiden we de managementagenda voor de komende jaren uit af: de uitdagingen en taken waarvoor de toekomstige directie, en in het bijzonder de opvolger, zal staan.

Als het een interne keuze betreft, zetten we een proces op dat maximale betrokkenheid van hij/zij die niet gekozen wordt behoudt.

Of de keuze intern of extern is, de komst van een nieuwe eindverantwoordelijke zorgt steeds ook voor andere aanpassingen in het directieteam. Want een perfecte copie van de huidige leider is niet te vinden (en meestal ook niet wenselijk).

Deze begeleiding is steeds over langere tijd (vaak enkele jaren) uitgespreid. Tijd brengt raad. De nieuwe toestand kan op deze wijze zorgzaam en geleidelijk vorm krijgen.

 

 

bottom of page