top of page

Spanningen aan de top

 

“Er is spanning in ons team. We werken wel, maar we zijn niet samen. Dat straalt af op onze medewerkers. En de echte onderwerpen blijven onder tafel.”

“Er is veel spanning tussen de centrale diensten en de divisies.”

 

Wat wij voor u doen

 

 

Wat wij voor u doen
 

Er is spanning in uw team. De samenwerking loopt stroef. Er is achterstallig onderhoud in de onderlinge relatie. Lange tijd doorgaan zonder ook over de omgang met elkaar het gesprek aan te gaan, wreekt zich na verloop van tijd toch in gedoe rond zakelijke doelstellingen die bereikt zouden moeten worden. En dat ontspoort ooit.

 

Onze tussenkomst wordt vaak gevraagd op het ogenblik dat de samenwerking dreigt te ontsporen, of dat het al zover is. Wij hebben eerst gesprekken met de leden van uw team. Dan maken we een kort residentieel maatprogramma dat meestal bestaat uit twee dagen. Alleen als alle deelnemers bereid zijn ook hun eigen functioneren in het team in vraag te stellen, aanvaarden wij de opdracht. Meestal volstaat één tweedaagse met nazorg. Maar als dat niet zo is, overleggen we samen wat nodig is. Lees hier meer over de bereidheid van leidinggevenden om in de spiegel te kijken.

 

Lees over hoe dit concreet aangepakt wordt in:

 

“In team” , Een verhaal over een team dat beter wil functioneren

 

"Met zo'n cultuur redden we het hier niet", Een verhaal over een diepgaande cultuurverandering van binnenuit

bottom of page