top of page

Tweehoofdige directie

 

“Onze tweehoofdige directie functioneert niet meer. Ze kunnen niet meer met elkaar door eenzelfde deur. De medewerkers hebben er last van, ook al doen ze verder goed hun werk. Wij, in de Raad van Bestuur, hebben al van alles geprobeerd. Hoe lossen we dit op?”

 

 

Wat wij voor u doen
 

Een duo aan de top levend en sterk houden is een speciale uitdaging. Er zijn twee sleutels om spanningen in een tweehoofdige directie te ontmijnen. De eerste is: wat was de kwaliteit van de verbinding tussen beide bij het begin van de relatie. Hoe hebben de twee elkaar ontmoet? Wat bespraken ze openlijk en wat ging toen al onder de tafel? Waren er issues waar ze zich toen niet van bewust waren?

Maar niet alleen de aard van het oorspronkelijke fundament van de samenwerking is een referentiepunt. Even belangrijk is hoe de twee protagonisten zich aan elkaar aanpasten en van elkaar konden leren. Wat is de kwaliteit van het contact en op welke wijze communiceren ze met elkaar? Hebben zij geregeld onderhoud gedaan zodat hun persoonlijke relatie fris en levend bleef en aangepast aan de zakelijke behoeften? 

Deze twee sleutels bespreken we met de betrokkenen apart. Daarna zitten we samen om te zien wat de volgende stappen zijn die nodig zijn om weer een sterke leiding te maken, of om in overleg de verhoudingen te wijzigen of zelfs in vrede uit elkaar te gaan.

 

Lees over hoe dit concreet aangepakt wordt in:

 

“Duel at the Top” , How lack of relational maintenance can divide a strong duo into a duel

 

 

bottom of page