top of page

 

"Hoe gaan wij als team en individueel om met onvermijdelijke dualiteiten in leiding geven?"

 

 

 

Dualiteiten in leiding geven
 

Leiding geven is in onze tijd een echte uitdaging. U komt als leidinggevende dagelijks in contact met ogenschijnlijk onoplosbare tegenstellingen. Hier volgen voorbeelden van dergelijke dualiteiten:

  • je moet met de lange termijn bezig zijn, en toch ook korte-termijnproblemen oplossen;

  • je moet conceptueel/abstract kunnen denken en tegelijk ook heel praktisch;

  • je wordt verwacht zelf initiatief te nemen (en wil dat ook) en toch ook te volgen wat van boven komt (en je verwacht van je baas/aandeelhouder ook richting);

  • je moet kunnen verbinden (een ploeg bijeenhouden, iedereen achter dezelfde doel krijgen) en tegelijk ook kunnen snijden (beslissingen nemen, keuzes maken, het ene doen en het andere niet);

  • meevoelend zijn en rationeel blijven denken; rationeel denken en meevoelend blijven;

  • je moet zelfstandig kunnen zijn, en toch het geheel volgen en je daarin inpassen 

  • je moet traag genoeg en toch snel genoeg vooruitgang boeken;

 

Geen van deze dingen is het ene of het andere, het is steeds het ene én het andere. Als je hierin het andere ontkent of 'vergeet' komen er eerder vroeg dan laat moeilijkheden van.

 

Net zoals mijn andere aanbiedingen, is ook dit een heel ervaringsgerichte tweedaagse, voor maximaal 12 personen. U krijgt de kans in de spiegel te kijken. We onderzoeken met een verrassende vorm hoe deze dualiteiten bij u persoonijk spelen, in uw team en in uw organisatie. We eindigen de tweedaagse met concrete stappen die de deelnemers zich voornemen om met nieuw inzicht deze onvermijdelijke dualiteiten in te gaan.

 

 

 

bottom of page